Schroefstempels huren

Van stut-alone stempel tot compleet stempelplan

Wilt u bouwstempels huren voor een renovatie- of nieuwbouwproject? Bij RECO huurt u lichte en zware stempels met lengtes van 1,75 tot 5,50 meter. Ideaal voor breedplaatvloeren, maar ook snel inzetbaar als stutpalen bij een renovatie of uitbouwing. Met een grote voorraad en een eigen transportdienst heeft u in no-time alle schroefstempels op locatie. Zo kunt u direct beginnen met stutten op de bouw!

Onze schroefstempels

Wat zijn schroefstempels?

Schroefstempels zijn stutpalen met een schroefverbinding. Deze bouwstempels worden gebruikt om verticaal ondersteuning te bieden door ze in de bouw te stutten. Met de schroefverbinding kunt u de schroefstempel vastzetten tussen twee oppervlaktes. Hiermee kunt u een constructie tijdens de bouw, renovatie of sloop extra ondersteuning geven.

Draagkracht en afmetingen schroefstempels

Om schroefstempels met de juiste draagkracht en lengte te huren, hebben we bij RECO een grote voorraad schroefstempels in verschillende soorten. In de tabel hieronder krijgt u een overzicht van de verschillende schroefstempels. Let op: voor alle bouwstempels geldt dat langere lengtes minder draagkracht bieden.

Type stempel Lengte Max. belasting Max. belasting binnenbuis onder
Korte schroefstempel Nr. 2 1,7 - 3,0 m 1330 - 2300 kg
Schroefstempel Nr. 3 2,0 - 3,5 m 1140 - 2350 kg
Schroefstempel Nr. 5 3,0 - 5,5 m 1090 - 3500 kg
Zwaarlaststempel AS410S 2,3 - 4,1 m 1990 - 5110 kg
Zwaarlaststempel AS550S 3,1 - 5,5 m 1540 - 4850 kg
Mammoetstempel EP20 D40 2,2 - 4,0 m 2360 - 3990 kg 2060 - 3990 kg
Mammoetstempel EP20 D55 3,0 - 5,5 m 2300 - 3460 kg 2060 - 3460 kg
Stut-alone stempel 1,9 - 3,1 m 850 - 1140 kg

Wilt u een meer gedetailieerd overzicht van de schroefstempels? Download hier het RECO Huurboek als pdf-bestand of vraag gratis een fysiek exemplaar aan.

Afstand tussen stempels: laat ons uw stempelplan en stempelafstand berekenen

Wanneer u in de bouw gaat stutten of wilt doorstempelen op volgende verdiepingen is het belangrijk om de afstand tussen stutpalen te berekenen. Onze materieeladviseur kan dit voor u berekenen en een stempelplan intekenen voor uw project. Hierin staat precies hoeveel schroefstempels u nodig heeft, hoe het gewicht over de verschillende bouwstempels verdeeld wordt en wat de stempelafstanden zijn.

Stempelplan berekenen? Vraag een offerte aan

Praktisch stutten met een stempelstatief

Wanneer u wilt doorstempelen naar een volgende etage kunt u de bouwstempels nog niet klem zetten tussen de vloer en het plafond. Dan komen een paar extra handen goed van pas, want de stempels blijven niet vanzelf staan zonder dat ze onder druk staan. Omdat een paar extra handen best wat kunnen kosten bij een groot stempelplan, kunt u ook gebruik maken van een stempelstatief, ook wel driepoot of kraaienpoot genoemd. Deze houdt de schroefstempels netjes op hun plek tot u het baddinghout erop legt en de bouwstempels vastzet.

Bouwsteunen voor breedplaatvloeren en prefab-balkons

Het grote voordeel van schroefstempels is dat ze overal in te zetten zijn. In no-time zet u ze klaar om complete prefab-materialen te dragen en de constructie te ondersteunen waar deze dat zelf nog niet kan. Dankzij die snelle en brede inzetbaarheid komen ze goed van pas bij het ondersteunen van breedplaatvloeren en prefab-balkons. Is het beton of de Isokorf ®-verbinding voldoende uitgehard? Dan verwijdert u de stempels ook weer in een handomdraai. Heeft u erg veel stempels nodig voor de juiste draagkracht? Dan zijn zwaarlaststempels of zwaarlastondersteuning misschien een betere oplossing.

Meer over breedplaat-ondersteuning Meer over balkon-ondersteuning

Stutpalen en schroefstempels voor renovaties

Om schade tijdens de renovatie te voorkomen, is het belangrijk om de constructie voldoende te stutten. Want wanneer een deel van het pand verbouwd wordt, neemt de draagkracht van de constructie vaak af. Stutpalen zoals schroefstempels huurt u dan om het plafond te ondersteunen wanneer de draagmuren aangepast worden.

Gevels stutten met stut-alone stempels

Bij het maken van een uitbouw of een doorgang in een bestaande gevel wilt u natuurlijk geen schade en zo min mogelijk herstelwerkzaamheden. Traditioneel wordt hierbij een gat in de gevel gemaakt voor een balk met twee stutpalen eronder. Dit is vaak onhandig doordat de ondersteuning in de weg zit voor de werkzaamheden en doordat er veel gesloopt moet worden. Met een stut-alone stempel heeft u daar geen last van.

Stand-alone stempels plaatsen

Stut-alone stempels, ook wel bekend als stand-alone of muurstempels, plaatst u aan één kant van de wand in een kleine opening. Vervolgens draait u de schroefstempel aan om de gevel te ondersteunen. De unieke bouw van deze stempel zorgt ervoor dat hij een relatief groot gewicht in z’n eentje kan dragen. Ideaal voor woningrenovaties!

Transport bouwstempels: altijd genoeg stutpalen op de bouwplaats

Schroefstempels zijn los te huur bij RECO en zijn snel leverbaar. De stutpalen worden vervolgens door onze eigen transportdienst afgeleverd op uw locatie. Wilt u niet alle stutpalen en andere bouwsteunen in één keer laten bezorgen? Geen probleem. We kunnen uw bouwstempels gefaseerd afleveren op uw bouwplaats. Onze materieeladviseur houdt de planning en de leveringen voor u bij zodat u altijd genoeg stempels voor handen heeft. En zo houdt u ook meer ruimte over voor uw bouwmaterialen!

Vraag direct uw stempels aan: 071 - 341 91 20